Megans presentation

juli 4, 2019 0 av admin

Varmt välkomna till Bombay cats!

Bombay cats och vi som driver den här bloggen är en underliggande förening till SVERAK – Sveriges kattklubbars riksförbund. Man skulle kunna säga att det är motsvarande Svenska kennelklubben när det kommer till hundar.

Det vi vill åstadkomma och lyfta med den här bloggen är att katter är varelser som behöver mycket kärlek och omtanke, just precis som hundar, och vi märker att det är ofta som det märks en viss slit och släng-mentalitet när det kommer till katter. De får sällan den vård och näring de behöver och det är inte sällan människan har svårt att förstå kattens beteende. Detta är saker vi vill råda bot på. Så för att summera – vi vill helt enkelt sprida mer kunskap om katter.

Jag som skriver detta inlägg heter Megan och är 37 år. Jag bor numera i Västerås men kommer ursprungligen från Washington. Jag har tre barn tillsammans med min man Patrik och under vårt tak finns även två fyrbenta vänner – Måns och Milla. De är båda bengaler och enligt mig världens vackraste katter!

Så när började mitt intresse för katter? När jag var 7 år gammal fick jag följa med min mormor till ett gårdscafé långt utanför Washingtons stadspuls och på gården fanns en, som jag förstått enligt svenskar har en speciell benämning – crazy cat lady! Enligt mig var hon bara en äldre kvinna i klädd en glänsande mörkröd klänning omgiven att vackra katter. Hon hade en kattuppfödning och hade specialiserat sig på ragdolls. Jag blev helt frälst. När jag kom hem den kvällen bad jag mamma och pappa att få en egen katt och de tyckte att det var en utmärkt idé. Jag var nämligen väldigt egocentrisk när jag var liten, så de tyckte att jag behövde en annan varelse att ta hand om. Två veckor senare satt jag hemma på köksgolvet med min första lilla fyrbenta vän – Annie. Hon var bedårande! En gråvit liten ragdoll med stora blå ögon. Jag glömmer det aldrig!

Det har gått många år sedan dess och för 15 år sedan bestämde jag mig för att flytta till Sverige. Jag hade träffat Patrik när han jobbade i samma kvarter som mig och det kändes självklart att lämna staterna. Då hade jag inte haft någon katt på många år eftersom det inte riktigt passade min vardag, men såg möjligheten när vi köpte oss ett hus strax utanför Västerås. Jag hade siktat in mig på en bengal och sökte google rent. Tack vare seo göteborg så hittade jag en kvinna i Mölndal som föder upp bengaler. Så jag och Patrik hoppade in i bilen och åkte dit. Jag behöver väl inte skvallra om att jag inte kunde bestämma mig för en, utan kom hem med två. Det är nu fem år sedan katterna kom till oss och barnen är lika kära i dom som jag.

Detta är lite av min historia och jag ska avrunda nu för att inte bli för långrandig. Hoppas ni vill kika in här snart igen! Ha en trevlig kväll 🙂