Tips och råd för din katt

maj 7, 2020 0 av admin

Hej där.

Idag tänkte jag skriva om något jätteviktigt men som inte alltid är så självklart, nämligen kattvård.

Vad innebär kattvård?

Förutom att ge din (förhoppningsvis) bästa vän rätt mat och låta den motionera, så behöver katten även känslomässig näring och kattvård, på det sättet kan din kan få en mycket bättre vardag och leva sitt liv på ett mer behagligt sätt. Det är viktigt för dig att förse din katt med vad den behöver utifrån kattens ålder, personlig och livsstil. Det är precis som vi människor det är inte samma sak att prata och leva med en 20 åring än att umgås med en 50 åring, var och än kräver olika.

Din katt är kanske en utomhuskatt och behöver kanske inte på samma sätt jagandet men att jaga är för en katt ett beteende som ofta är där för att tillfredsställa ett behov och det är dessa system jag tänkte att vi går in på.

Belöning: Här är katten i ett behov av att få en belöning för sitt agerande, det kan vara fågeln den jagade eller musen eller leksaken som blev mat. Även att hitta vatten är en belöning då här är det överlevnad som gäller.

Omvårdnad: Är det systemet som katten har för att ta hand om sig men ni som äger katt (framförallt utomhuskatter) vet att en och annan gång behöver man se över kattens kropp, se så att inga parasiter finns och stör katten osv. Även kärlek till din katt räknas här, att gosa med din katt är viktig OM din katt vill det. Du ska alltid utgå från hur din katt är, vissa katter är mer ensamhetssökande än andra och vill därför vara mer för sig själva. Lär dig att förstå din katt.

Lek: En viktig del av din katts välmående. Din katt behöver verkligen leka! Det är så den lär sig även att reglera sin instinkter och får den att röra på sig, särskild om din katt är inomhuskatt.

Jag hoppas det här ger er lite mer kunskap, ha en fin fin dag!